Yahoo aanmaken

Er zijn veel gratis e-mail diensten waar je tegenwoordig uit kan kiezen als je een eigen e-mail account wil hebben. Yahoo is één van de bekendste diensten. Voor het aanmaken van een eigen Yahoo account heb je niet meer nodig dan een internetverbinding en een computer. Heb je nog nooit een eigen e-mail account aangemaakt en weet je niet hoe je een eigen Yahoo account moet aanmaken? Volg dan onderstaand stappenplan waarbij je in een paar korte stappen je eigen Yahoo account aanmaakt.

Yahoo mail aanmaken

1. Ga naar de website van Yahoo. Klik op de zin registreer je voor een nieuw account.
2. Je komt nu in een nieuw scherm terecht waar je zo veel mogelijk persoonlijke informatie moet invullen zoals je volledige naam en je telefoonnummer.
3. Vul bij gebruikersnaam de naam in die je wil gebruiken als e-mail adres. Yahoo geeft bij het aanmaken zelf al een aantal suggesties voor een e-mail adres. Veel mensen kiezen hierbij voor een combinatie van hun voor-, en achternaam omdat dit erg duidelijk is.
4. Kies een goed wachtwoord. Yahoo geeft bij het aanmaken zelf aan of je wachtwoord sterk genoeg is. Gebruik voor een sterker wachtwoord meerdere hoofdletters, symbolen en cijfers.
5. Kies nu voor Account aanmaken. Kies daarna voor de optie sms verzenden. Er wordt dan een verificatiecode naar je telefoonnummer gestuurd.
6. Je wordt nu automatisch naar je Yahoo account geleidt waar je direct e-mails kan versturen en ontvangen. Ook heb je gelijk een account voor andere Yahoo diensten als Flickr en Yahoo messenger.

Yahoo wachtwoord kiezen

Voor het aanmaken van je Yahoo account moet je een sterk wachtwoord kiezen. Een sterk wachtwoord is nodig voor de veiligheid van je Yahoo account. Met een zwak wachtwoord is het voor hackers een stuk eenvoudiger om je e-mail account te hacken en zo gevoelige informatie te onderscheppen. Heb je nog niet eerder een Yahoo account aangemaakt en vindt je het moeilijk om een sterk wachtwoord te kiezen? Houd er dan rekening mee dat een sterk wachtwoord uit minimaal zes tekens bestaat en naast letters ook cijfers, symbolen en hoofdletters heeft. Je kan ook bij het aanmaken van een Yahoo wachtwoord online zoeken naar een wachtwoord generator. Dit is een website waar je het woord dat je graag wil gebruiken voor een wachtwoord kunt invoeren. De generator voegt dan cijfers en symbolen toe aan het woord zodat je in een keer een sterk wachtwoord hebt om te gebruiken.