Yahoo

Yahoo Mail is van de grote drie e-maildiensten de oudste op dit moment. Al tientallen jaren is Yahoo bezig met het optimaliseren van haar diensten rondom e-mail. Yahoo genereert inkomsten door middel van advertenties, maar richt zich ook op een gratis en een plus account. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om gebruik te maken van pop3 instellingen als je een gratis account gebruikt. Het verdienmodel is dus aanzienlijk anders dan dat van de twee andere grote spelers op deze markt.

Direct hulp nodig?
Yahoo aanmaken Yahoo inloggen Yahoo aanmelden Yahoo instellen

Yahoo algemeen

Samen met gratis e-mail diensten als Gmail en Hotmail is Yahoo over het algemeen een van de populairste e-mail providers. In Nederland heeft Yahoo over het algemeen wat minder gebruikers dan in het buitenland maar in landen als de Verenigde Staten is het een van de grootste gratis e-mail diensten. Yahoo heeft al jaren een uitstekende reputatie, is erg snel, makkelijk in gebruik en goed beveiligd. Ook het aanmaken van je eigen Yahoo account gaat over het algemeen erg snel. In een paar stappen heb je snel je eigen Yahoo account.

Naast een e-mail dienst kan je met je Yahoo account ook een agenda bijhouden. Een handige functie waarmee je je agenda altijd digitaal in de buurt hebt. Ook kan je je Yahoo account een eigen opmaak geven waardoor je het uiterlijk van je inbox een persoonlijke tintje kunt geven. Yahoo heeft in vergelijking met andere e-mail diensten een zeer grote opslag voor al je e-mails. Met één terrabyte (1000 gigabyte) als opslagruimte kan je over het algemeen heel erg veel e-mails kwijt. Yahoo heeft ook een speciale app die je kan installeren op je smartphone of tablet. Zo kan je altijd met een klik bij je account.

Yahoo account kan verlopen

Een groot algemeen verschil tussen Yahoo en andere gratis e-mail diensten is de geldigheidsduur van het account. Andere diensten als Gmail en Hotmail hebben een e-mail service die blijft bestaat ook al ben je geen actieve gebruiker. Bij Yahoo is dit echter anders en hebben ze andere algemene regel. Maak je meer dan vier maanden geen gebruik van je Yahoo e-mail account dan wordt je account gedeactiveerd en worden al je e-mails verwijderd. Het is dus heel belangrijk om hier rekening mee te houden. Is je Yahoo mail je algemene privé e-mail account dan is het aan te raden om heel belangrijke gegevens ergens anders op te slaan. Het zou zonde zijn als je er vier maanden geen gebruik van maakt en je erachter komt dat belangrijke e-mails voorgoed zijn verwijderd.

Yahoo spamfilter

Net als de meeste andere e-mail diensten als Gmail en Hotmail is Yahoo goed beveiligd tegen hackers. Yahoo heeft over het algemeen een betere reputatie qua beveiliging tegenover het eveneens zeer populaire Gmail. Yahoo zorgt er voor dat je algemene mail wordt gefilterd en spam door de spamfilter in een aparte map terechtkomt. Een spamfilter zorgt ervoor dat ongewenste mail zoals reclame van bedrijven niet zichtbaar is in je algemene Yahoo mail. Je hoeft dus niets met de spam map te doen. Let wel op dat een e-mail die je wel in je algemene Yahoo map wil hebben toch in je spam map komt. Controleer dus altijd je spam map als je een verwachte mail in eerste instantie niet hebt ontvangen. Het kan helaas toch een keer voorkomen dat je door middel van een hack of spam geen toegang meer krijgt tot je Yahoo account. Neem dan zo snel mogelijk contact met Yahoo op. Yahoo zal je er zo snel mogelijk mee helpen.