Hotmail wachtwoord wijzigen

Regelmatig je Hotmail wachtwoord wijzigen is heel verstandig. Je maakt het voor hackers een stuk lastiger als je eens in de zo veel tijd een nieuw wachtwoord hebt. Het wijzigen van je Hotmail wachtwoord kan ook omdat je het per ongeluk tegen iemand hebt gezegd en je dat geen veilig gevoel geeft. Of je wil je Hotmail wachtwoord wijzigen omdat je je huidige wachtwoord niet prettig vindt of moeilijk te onthouden. Voor het wijzigen van je Hotmail wachtwoord hebben we een kort stappenplan en een aantal tips voor je.

Stappenplan wijzigen Hotmail wachtwoord

1. Log in op Hotmail met je e-mail adres en je huidige wachtwoord
2. Ga in de rechterbovenhoek van je account nu naar tandwiel icoontje dat staat voor instellingen. Klik het tandwiel aan en kies voor de optie Meer e-mail instellingen.
3. Klik nu op accountgegevens. Voer nu zowel je oude als je nieuw gekozen wachtwoord in. Let op dat je je oude als je nieuwe wachtwoord twee keer moet invoeren.
4. Je oude wachtwoord is nu vervangen door je nieuwe wachtwoord. Onthoud je nieuwe wachtwoord goed.

Waarom Hotmail wachtwoord wijzigen?

• Je hebt het vermoeden dat je e-mail account is gehackt en er berichten worden verstuurd zonder jouw toestemming. Het wijzigen van je wachtwoord kan dan misschien helpen tegen hackers. Als je hackers echt goed wil aanpakken is het nog verstandiger om niet alleen je Hotmail wachtwoord te wijzigen maar ook contact op te nemen met Hotmail. Hotmail pakt hackers graag aan en kunnen je verder helpen met je gehackte account.
• Iemand anders is, per ongeluk, op de hoogte van je huidige wachtwoord en dat wil je liever niet
• Je bent je Hotmail wachtwoord vergeten en wil graag een nieuwe aanvragen

Tips Hotmail wachtwoord wijzigen

• Vertel je nieuwe wachtwoord nooit aan iemand anders. Zo weet je zeker dat er geen misbruik van wordt gemaakt
• Kies heel bewust je nieuwe wachtwoord bij Hotmail. Zorg ervoor dat er meerdere hoofdletters, leestekens en cijfers in verwerkt zitten. Je maakt het voor hackers dan extra lastig om je wachtwoord te achterhalen.
• Heb je moeite met het kiezen van een nieuw Hotmail wachtwoord? Ga dan naar een website met een wachtwoord generator. Hierin kan je ieder willekeurig woord invoeren en de generator maakt er dan een veilig wachtwoord van.
• Bij het wijzigen van je Hotmail wachtwoord is het belangrijk dat je een heel nieuw wachtwoord kiest. Gebruik dus niet je oude wachtwoord met een kleine aanpassing zoals een extra cijfer of symbool.

Is dit niet uw probleem?
• Wachtwoord vergeten? Bekijk hier meer uitleg.
• Heeft u nog geen account? Bekijk hier uitleg over het aanmaken van een account.