Hotmail instellen

Naast het gebruik van Hotmail op je computer of laptop willen veel mensen ook op hun smartphone of tablet Hotmail kunnen instellen. Dat kan heel eenvoudig door gebruik te maken van de standaard e-mail app op smartphones of tablets of door de speciale Outlook app te downloaden. Je hoeft Hotmail dan maar een keer in te stellen om er gebruik van te maken.

Hulp bij Aanmelden Hotmail op iPhone
Hulp bij Aanmelden Hotmail op iPad

Hotmail instellen op iPhone en iPad

Je kan Hotmail instellen op je iPad en iPhone op verschillende manieren. De volgende manier is een van de makkelijkste:

1. Zoek op je iPhone of iPad naar Instellingen en klik vervolgens op Mail, Contactpersonen en Agenda.
2. Bij de pagina Accounts kies je voor Account toevoegen.
3. Je kan nu kiezen uit verschillende e-mail diensten waaronder Hotmail dat ook wel Outlook heet. Kies nu voor de optie Outlook.
4. Voer nu je e-mailadres en wachtwoord van je Hotmail account in.
5. Kies de velden die je wilt synchroniseren, bijvoorbeeld contacten. Als je de velden hebt gesynchroniseerd kies je voor de optie Opslaan. Hotmail is nu ingesteld op je iPhone of iPad en klaar voor gebruik.

Hotmail instellen op Android smartphone of tablet

Volg het onderstaande stappenplan om Hotmail in te stellen op je Android smartphone of tablet zonder de Outlook app te downloaden.

1. Zoek op je Android smartphone of tablet naar de e-mail applicatie
2. Er wordt nu gevraagd om je inloggegevens van Hotmail. Deze zijn nodig om Hotmail te kunnen instellen. Voer je gegevens in.
3. Het instellen van Hotmail is gelukt en je kan nu zonder inloggen altijd gebruik maken van je inbox.

Download de app

In de app store van Apple kan je ook een aparte app voor Hotmail downloaden en op je iPhone instellen. Let op dat Hotmail nu officieel Outlook heet en de app dus ook Outlook heet en niet Hotmail. Download de app en kies vervolgens voor de optie Aan de slag. Je kan nu kiezen voor Outlook als e-mail dienst om te gebruiken op je iPhone. Log in met je Hotmail e-mail adres en wachtwoord. Je kan nu Hotmail gebruiken op je iPhone via de Outlook app. Ook via de Playstore van Google die op iedere Android smartphone te vinden is kan je de Outlook app downloaden en Hotmail instellen. Na het instellen kan je altijd gebruik maken van je Hotmail account zonder opnieuw in te loggen.