Hoe kun je je op je iPhone aanmelden bij Hotmail?

Hotmail op je iPhone is ideaal om altijd via e-mail bereikbaar te zijn. Om via je telefoon aan te melden en al je e-mails te ontvangen en te beantwoorden met je eigen e-mailadres, moet je wel eerst Hotmail op je iPhone ingesteld hebben. Dit doe je heel eenvoudig binnen enkele minuten door de stappen te volgen. Daarna verloopt het aanmelden automatisch.

Stappenplan aanmelden iPhone

Selecteer op je iPhone eerst de optie ‘Instellingen’. Kies uit deze lijst met instellingen voor ‘E-mail, contacten, agenda’s’. Als je deze optie hebt geselecteerd, ga je naar ‘Voeg account toe’. Daar kun je de keuze maken tussen verschillende e-mailaccounts. Als je je voortaan bij Hotmail wilt aanmelden en dit account wilt instellen op je iPhone, kies je voor de optie ‘Microsoft Hotmail’. Vul je e-mailadres, je wachtwoord en een beschrijving (bijvoorbeeld ‘Mijn Hotmail-account’) in en ga daarna naar ‘Volgende’. Nu kun je aangeven van welke diensten (e-mail, contacten, agenda’s en/of herinneringen) van Hotmail je gebruik wilt maken. Vink in ieder geval de optie ‘E-mail’ aan om via je telefoon e-mails te ontvangen en te beantwoorden. Maak ten slotte de keuze voor ‘Bewaar’ om het instellen van Hotmail op je iPhone af te ronden.

Klaar voor aanmelden

Als je de bovengenoemde stappen hebt doorlopen, heb je Hotmail ingesteld en is het mogelijk om je aan te melden op je iPhone. Deze aanmelding verloopt automatisch. Alle e-mails komen nu binnen op je telefoon en ook het versturen van e-mails werkt eenvoudig. Behalve het e-mailadres dat je nu hebt gebruikt, kun je nog een ander account of e-mailadres op je telefoon instellen.

Problemen bij Hotmail op de iPhone

Als het niet gelukt is om Hotmail in te stellen en het niet mogelijk is om je aan te melden op je iPhone, bestaat er een kans dat je een fout hebt gemaakt bij een of meerdere van de eerder omschreven stappen. Selecteer de optie ‘Instellingen’ op je iPhone, tik vervolgens op ‘E-mail, contacten, agenda’s’ en ga naar je nieuwe hotmailaccount. Controleer daar ten eerste je POP-accountgegevens. Hier moeten drie dingen staan, namelijk een naam die je als afzender gebruikt, in het veld hieronder je e-mailadres en in het veld daaronder de beschrijving van je account. Ten tweede moeten bij de inkomende post de hostnaam (pop3.live.com) en je gebruikersnaam en je wachtwoord ingevuld zijn, en bij uitgaande post de hostnaam (smtp.live.com). Ten derde moet de serverpoort op ‘995’ staan en de optie van ‘Verwijder van server’ bij voorkeur op ‘Nooit’. Let er ten slotte op dat de optie ‘S/MIME’ uitgeschakeld is.