Hotmail

Hotmail is de populairste gratis e-mail dienst in de wereld en is onderdeel van softwarebedrijf Microsoft. Met Hotmail kan je e-mails ontvangen en versturen vanaf je eigen account. Voor algemeen e-mail gebruik is Hotmail ideaal omdat er geen kosten aan zijn verbonden en het erg gebruiksvriendelijk is. Samen met Gmail is Hotmail de grootste e-mail provider ter wereld.

Direct naar de website van Hotmail

Ook voor zakelijk gebruik is Hotmail een prima e-mail dienst omdat er ook een online agenda aan is verbonden. Je behoudt dan een duidelijk overzicht van al je afspraken.

Direct hulp nodig?
Hotmail aanmaken
Hotmail inloggen
Hotmail aanmelden
Hotmail openen
Hotmail instellen
Vraag en Antwoord

Hotmail.com & Outlook.com

Als je al jaren een Hotmail account hebt dan ben je vast al op de hoogte van de naamwisseling. Hotmail is een e-mail dienst van Microsoft die de algemene naam Hotmail heeft veranderd naar Outlook. Dit betekent echter niet dat je Hotmail adres niet meer geldig is. Je kan nog steeds je oude Hotmail adres gebruiken. Wanneer je nu een nieuw Hotmail adres wil aanmaken wordt je automatisch naar de website van Outlook gestuurd. Je kan dan via Outlook een e-mail adres aanmaken met de extensie @hotmail.

Hotmail account aanmaken

Een eigen Hotmail adres aanmaken is over het algemeen heel erg eenvoudig. Via de website van Hotmail kan je in een paar stappen je eigen Hotmail account aanmaken. Zonder kosten kan je dan overal ter wereld gebruik maken van je eigen e-mail account. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding, je gebruikersnaam en een goed wachtwoord. Voor hulp bij het aanmaken van je eigen Hotmail account kan je hier (link) een uitgebreid stappenplan vinden.

Spamfilter

Hotmail is over het algemeen heel erg veilig. Microsoft is een van de beste software bedrijven in de wereld en zij houden hun producten goed up to date. In Hotmail zit een spamfilter die ongewenste e-mails scheidt van je gewenste e-mails. Ook wordt je Hotmail account beveiligd tegen hackers die slechte bedoelingen kunnen hebben met gevoelige informatie die in je e-mail staat. De kans dat je Hotmail gehackt wordt is erg klein. Houd hackers op afstand door een goed wachtwoord te kiezen en laat je inbox niet onbeheerd achter voor anderen.

Hotmail account verwijderen

Het kan voorkomen dat je een Hotmail account hebt maar je hem graag wil laten verwijderen. Misschien heb je een ander e-mail account waar je over het algemeen meer gebruik van maakt dan je Hotmail. Of je bent niet meer tevreden over de algemene e-mail diensten van Hotmail. Dan kan je op een eenvoudige manier je Hotmail verwijderen. Ga naar de website van Hotmail en log in. Je kan dan kiezen voor de optie Account verwijderen. Houd er rekening mee dat je vanaf nu geen gebruik meer kunt maken van je algemene Hotmail account. Verplaats belangrijke e-mails en informatie naar een nieuw e-mail adres. Heb je je Hotmail account verwijderd maar heb je twijfels? Dan moet je binnen 270 dagen na het verwijderen van je Hotmail account opnieuw inloggen. Je Hotmail account is dan weer geactiveerd en je hebt direct toegang tot je inbox.

Over Hotmail

Hotmail is in 1996 opgericht door Jack Smith en Sabeer Bhatia als elektronische maildienst in de Verenigde Staten. De bedenkers van Hotmail wilden dat mensen hun eigen vrije e-mail adres konden hebben zonder daarbij vast te zitten aan een vaste internetprovider. Zo konden mensen hun e-mail gebruiken van waar ook ter wereld zo lang er maar een internetverbinding was. Hotmail is van het begin af aan altijd gratis geweest. Andere bedrijven zagen direct de potentie van Hotmail en al gauw klopte meerdere kopers aan bij Hotmail. Uiteindelijk werd Hotmail in 1997 gekocht door softwarebedrijf Microsoft voor 400 miljoen dollar. In 1999 was Hotmail de meest gebruikte e-mail dienst in de wereld met maar liefst dertig miljoen gebruikers. Microsoft koppelde Hotmail al snel aan de populaire chatdienst MSN. Op dit moment heeft Hotmail meer dan 500 miljoen actieve gebruikers wereldwijd.

Concurrentie van Hotmail
Hotmail was niet de enige gratis e-mail dienst ter wereld. Diensten als Yahoo en Gmail zijn grote concurrenten. Nadat Gmail in 2007 een grotere inbox van 1GB aankondigde kon Hotmail met een inbox van maar 2MB niet achterblijven. Hotmail kwam met een inbox die onbeperkte opslagruimte aanbood aan haar gebruikers. In datzelfde jaar werd Hotmail helemaal vernieuwd omdat door de vele gebruikers Hotmail wat trager was geworden. Windows Live Hotmail werd de nieuwe naam en naast een nieuw besturingssysteem kreeg Hotmail ook een ander uiterlijk. Ook konden gebruikers hun mailadres aanpassen in live.com, dit was echter niet noodzakelijk.
Hotmail wordt Outlook

In 2012 kondigde Hotmail de grootste verandering tot nu toe aan. Microsoft wilde dat Hotmail als programma nog beter ging werken met Windows en veranderde de naam Hotmail in Outlook. In 2012 kregen Hotmail gebruikers de optie om hun Hotmail account al over te zetten naar een Outlook account. In 2013 veranderde Hotmail definitief in Outlook. Gebruikers konden kiezen of ze hun e-mail adres als hotmail.com wilden behouden of wilden veranderen naar outlook.com. Het uiterlijk van Outlook was wel voor iedereen veranderd. Gebruikers hoefden zich niet druk te maken of hun e-mails en andere bestanden zouden verdwijnen. Mensen die echter al een Hotmail account hadden en dat langer dan een half jaar niet hebben gebruikt hebben wel een probleem. Deze accounts zijn niet meer toegankelijk. Op dit moment kan je tijdens het aanmaken van een e-mail adres bij Outlook nog steeds kiezen voor een e-mail adres dat eindigt op live.com of hotmail.com. Zo blijft Hotmail ondanks de nieuwe naam Outlook toch nog een beetje bestaan.