Gmail instellen

Gmail instellen op je laptop op computer is heel erg eenvoudig. Je gaat naar de website van Gmail, je logt in, je klikt op aangemeld blijven als je dat wilt en je kan aan de slag met je inbox. Als je regelmatig gebruik maakt van je inbox kan je Gmail zo instellen dat je er altijd snel bij kan. Maak van het webadres van je Gmail account een favoriete webpagina. Klik op het sterretje dat rechts bovenin je adresbalk staat. Je kan nu een bladwijzer maken van je Gmail pagina. Iedere keer als je nu naar je Gmail account wil kan je met een klik op de knop naar je inbox gaan. Heb je meerdere Gmail accounts die je wil instellen? Kies dan bij het aanmelden voor account toevoegen. Je kan dan heel eenvoudig wisselen tussen je verschillende inboxen.

Gmail instellen iPhone of iPad

Heb je een iPhone of iPad dan is het handig als je snel je e-mail kan checken. Voor het instellen van je Gmail op je iPhone of iPad hoef je maar een paar stappen te ondernemen:
1. Ga op je iPhone of iPad naar instellingen en daarna naar Mail, contacten agenda’s.
2. Klik nu op nieuwe account en vervolgens op Google (Gmail is onderdeel van Google)
3. Vul nu je e-mail adres en je wachtwoord in. Als je die nog niet hebt kan je direct een nieuw Gmail account aanmaken en instellen.
4. Klik nu op inloggen. Je Gmail is geïnstalleerd en je kan aan de slag.

Gmail instellen Android smartphone of tablet

Gmail instellen op je Android smartphone of tablet kan in een paar stappen
1. Ga naar de e-mail app op je smartphone of tablet. De app ziet eruit als een envelop icoontje.
2. Je kan nu een e-mail adres toevoegen. Klik hier op.
3. Kies nu voor de optie Google.
4. Vul je accountgegevens in. Je Gmail instellen is gelukt en je kan direct aan de slag met je inbox op je smartphone of tablet.

Gmail instellen, app installeren

In principe kan je je Gmail instellen op je smartphone of tablet via de standaard mail app. Je kan echter ook de speciale Gmail app downloaden in de App store of Play store. Na het downloaden hoef je alleen nog maar je e-mail adres en je wachtwoord in te voeren. Het instellen van je Gmail is nu klaar en je kan direct gebruik maken van je Gmail account.