Gmail

Google is vooraanstaand met nieuwe technologieën en mede dankzij hun innovatieve ontwikkelingen is Gmail geworden wat het nu is. Met een geweldige zoekfunctie (ook in de mail) is Gmail één van de grote spelers op de markt van e-maildiensten. Er zijn tal van mogelijkheden, waaronder bijvoorbeeld het aanpassen van je thema. Videogesprekken voeren via Gmail? Ja hoor, niet alleen Skype biedt deze dienst. Het kan ook gewoon via Google Hangouts. Bijlagen kunnen direct bekeken worden via de ingebouwde functies en de koppeling met Google Drive.

Verder bied Gmail de optie om een e-mailbericht te sturen en is dit ook mogelijk in pop-up vorm. Zo kun je andere e-mail ook nog even rustig bekijken. De voordelen van Google mail zijn alle koppelingen met andere Google diensten. Te denken aan Google Drive en bijvoorbeeld Youtube.

Direct hulp nodig?
Gmail aanmaken
Gmail inloggen
Gmail aanmelden
Gmail instellen

Gmail

Gmail is de gratis algemene e-mail dienst van Google en bestaat sinds 2004. Met Gmail kan je als gebruiker gratis e-mails versturen. Google kondigde Gmail aan als de eerste e-mail dienst met een opslagruimte van 1 gigabyte. Dat was in 2004 enorm veel. In het algemeen heeft Gmail veel overeenkomsten met andere gratis e-mail diensten als bijvoorbeeld Hotmail en Yahoo. Het aanmaken van een Gmail account is over het algemeen heel erg eenvoudig. Na het aanmelden kan je overal waar een internetverbinding is, inloggen op je Gmail account. Je kan Gmail gebruiken via de browser op je computer of laptop. Via je smartphone of tablet kan je Gmail over het algemeen heel snel en zonder problemen instellen via een algemene e-mail app of via de speciale Gmail app die je kan downloaden.

Overige diensten

Gmail is onderdeel van Google die naast e-mail en hun zoekopties nog vele andere functies aanbiedt. Wanneer je een Gmail account aanmaakt maak je tegelijkertijd een account aan voor alle diensten van Google. In het algemeen betekent dit dat je van alle andere Google diensten gebruik kunt maken. YouTube dat ook bij Google hoort is openbaar, maar werkt ook met een persoonlijke Google account. Na het aanmaken van je Gmail account kan je op Youtube reageren op video’s en ze ook bewaren als je ze leuk vindt. Naast Youtube en Gmail heeft Google nog meer algemene internetdiensten waar je direct voor bent aangemeld. Zo kan je gebruik maken van Google Drive dat dient als online opslag van gegevens. Denk hierbij in het algemeen aan foto’s en belangrijke e-mail die je vanuit je Gmail kan opslaan. Handig als je een volle inbox hebt maar liever geen gegevens wilt wissen. Via Google Drive kan je dan altijd online bij je belangrijkste gegevens.

Spamfilter

Net als andere gratis e-mail diensten als Yahoo en Hotmail is Gmail over het algemeen goed beveiligd tegen malware en spam. Malware wordt gebruikt door hackers om toegang te krijgen tot je e-mail gegevens. Spam is ongewenste mail waar je niet om hebt gevraagd, denk hierbij aan reclame. De spamfilter zorgt ervoor dat je ongewenste mailtjes niet in je algemene Gmail map te zien zijn. De spam mailtjes worden automatisch in de spam map geplaatst waar je ze eenvoudig kunt wissen als je dat wil.

Gmail account verwijderen

Wanneer je een algemeen Gmail account hebt kan het zijn dat je die om wat voor reden dan ook graag wil verwijderen. Misschien maak je gebruik van een ander e-mail adres of gebruik je je werkmail ook als algemeen Gmail account. Wat de reden ook is het verwijderen van je account is niet moeilijk als je het onderstaande stappenplan volgt.

Stappenplan Gmail verwijderen
1. Log in bij je algemene Gmail account en ga naar Accountvoorkeuren.
2. Klik nu op Google-account en gegevens verwijderen
3. Kijk nu goed wat je gaat verwijderen en vink de vakjes aan.
4. Kies nu account verwijderen

Zorg ervoor dat voor het verwijderen van je algemene Gmail account alle belangrijke gegevens en foto’s ergens anders opgeslagen staan.