Outlook aanmelden

Direct naar de website van Outlook

Aanmelden bij Outlook is niet heel erg moeilijk. Heb je al een eigen Outlook account? Dan hoef je alleen maar naar de website van Outlook te gaan. Vul op de website je gebruikersnaam en wachtwoord in en je kan direct inloggen. Als je regelmatig gebruik maakt van je Outlook account dan kan je bij het aanmelden voor een handige optie kiezen. Bij het aanmelden staat een hokje dat je kan aanvinken waarbij staat, Aangemeld Blijven. Vink je dit aan dan blijf je aangemeld bij Outlook. Dit betekent dat je bij het aanmelden op Outlook niet steeds opnieuw je gegevens hoeft in te vullen. Let wel op dat iedereen nu bij je Outlook account kan die ook gebruik maakt van je computer. Ben jij de enige die gebruik maakt van jouw computer? Dan is het aan te raden om de optie aangemeld blijven wel te kiezen. Je bespaart jezelf dan tijd tijdens het aanmelden op Outlook.

Outlook wachtwoord kiezen

Bij het aanmelden op Outlook heb je een wachtwoord nodig als je voor het eerst een account aanmaakt. Een wachtwoord beveiligt je account en zorgt ervoor dat anderen niet zomaar in je inbox komen. Het is aan te raden om voor een moeilijk wachtwoord te kiezen dat je makkelijk kan onthouden. Als je een te simpel wachtwoord kiest, dan maak je het voor hackers heel eenvoudig om je Outlook account te hacken. Voor het bedenken van een goed wachtwoord kan je online verschillende wachtwoord generators vinden. Dit zijn programma’s op websites waar een goed wachtwoord voor je wordt bedacht. Deze websites zijn erg handig als je moeite hebt met het bedenken van een goed wachtwoord. Je voert bij de generators een gewenst wachtwoord in en de generator koppelt er bijvoorbeeld symbolen of cijfers aan.

Outlook aanmelden op smartphone

Het aanmelden van je Outlook op je smartphone kan op verschillende manieren. Je kan via de algemene mail app op je telefoon Outlook koppelen. Een andere manier om je Outlook aan te melden op je smartphone is door de special Outlook app te downloaden in je App store voor een Iphone of in de Play store voor Android telefoons. Na het downloaden van de speciale Outlook app kies je voor de optie Aan de slag. Vergeet niet dat Hotmail nu Outlook heet en je dus de Outlook app moet downloaden als je nog een Hotmail account gebruikt. Om je Outlook account aan te melden op je Outlook app moet je eenmalig je Outlook gegevens invoeren. Dit zijn je gebruikersnaam en wachtwoord. Na het aanmelden van je Outlook op je Outlook app kan je direct bij je mailbox en kan je mails ontvangen en versturen. Je hoeft vanaf nu niet steeds opnieuw je gegevens in te voeren als je gebruik wil maken van je Outlook account op je smartphone. Het eenmalig installeren en aanmelden van Outlook is voldoende. Je blijft automatisch ingelogd.

Outlook storing

Wanneer het aanmelden bij Outlook niet lukt kan dat verschillende redenen hebben. Het invoeren van een verkeerde gebruikersnaam of wachtwoord kan het aanmelden bij Outlook blokkeren. Ook een slechte of niet werkende internetverbinding kan een reden zijn. Zo nu en dan komt het voor dat aanmelden bij Outlook niet werkt door een storing bij Outlook zelf. Dit kan gebeuren omdat Outlook een wereldwijde e-mail provider is die door velen wordt gebruikt. Misschien dat de server overbelast is of Outlook bezig is met een belangrijke update. Heb je tijdens het aanmelden op Outlook het vermoeden dat er een storing is? Kijk dan op het internet of je een nieuwsbericht kan vinden over een storing of kijk op de website van Outlook zelf of er informatie te vinden is. Vaak is het een kwestie van geduld en zal je even moeten wachten totdat je je weer aan kan melden bij Outlook.

Outlook account verwijderen

Het hebben van een eigen Outlook account heeft veel voordelen. Overal te wereld kan je bij je inbox en kan je e-mails ontvangen en versturen. Het kan voorkomen dat je om wat voor reden dan ook je account wil verwijderen. Misschien wil je naar een andere provider overstappen of gebruik je je Outlook account nauwelijks. In dat dat geval kan je je Outlook account verwijderen. Om je Outlook account te verwijderen meldt je je aan bij Outlook en ga je naar Instellingen. Hier kies je voor de optie Account Sluiten. Zorg er wel voor dat je al je belangrijke gegevens uit je account haalt en ergens anders opslaat zoals je contacten. Na het verwijderen heb je nog 365 dagen de tijd om je Outlook account opnieuw te activeren door je weer aan te melden.