Gmail verwijderen

  1. Log in op de pagina Accountvoorkeuren.
  2. Klik op Producten verwijderen. Je moet wellicht opnieuw inloggen op je account.
  3. Klik naast Gmail op Verwijderen Verwijderen.
  4. Volg de instructies op het scherm en kies Gmail verwijderen.

Gmail account verwijderen

U kunt natuurlijk veel verschillende redenen hebben voor het verwijderen van uw Gmail account, het is echter wel aan te raden om dit eerst goed te doordenken. Na het verwijderen van uw account hebt u hier namelijk geen toegang meer toe, u kunt dus geen oude e-mail berichten meer lezen, andere gebruikers kunnen u niet meer op het betreffende e-mail adres bereiken en u kunt zelf ook geen e-mail berichten meer sturen vanuit dit Gmail account. Google kan op een later tijdstip niet het account weer heractiveren, deze wordt namelijk definitief uit de database van Google verwijderd, het heeft dus geen zin om na het verwijderen van uw account contact op te nemen met Google om de verwijderen ongedaan te maken.

Gmail verwijderen

Mogelijke redenen voor het verwijderen van uw Gmail account zijn: u maakt er geen gebruik meer van en u verwacht in de toekomst hier ook geen gebruik meer van te maken, u hebt een nieuw Gmail account aangemaakt en hebt het huidige Gmail account niet meer nodig of u wilt niet langer bereikbaar zijn op het betreffende Gmail account. Het is natuurlijk aan te raden om alleen uw Gmail account te verwijderen op het moment dat u zeker weet dat u er geen gebruik van maakt en er in de toekomst ook geen gebruik meer van gaat maken.

Het verwijderen van uw Gmail account is niet moeilijk en neemt aan de hand van de onderstaande digitale handleiding voor het verwijderen van uw Gmail account maar enkele minuten van uw tijd in beslag, wij bedrukken graag nogmaals dat u na het verwijderen van uw account hier geen toegang meer tot hebt en dat alle gegevens uit uw account definitief zijn verwijderd. Daarnaast hebt u met het betreffende Gmail account ook geen toegang meer tot de andere diensten van Google.

1) Allereerst dient u in te loggen in uw Gmail account
2) Klik vervolgens op ‘Instellingen’ boven aan de Gmail-pagina
3) Klik op het tabblad ‘Accounts’
4) Kies vervolgens voor ‘Accountinstellingen wijzigen’ in het tabblad ‘instellingen’
5) Kies vervolgens voor ‘Wijzigen’ naast ‘Mijn producten’, rechts op de pagina
6) Klik op ‘Gmail definitief verwijderen’ om alleen Gmail uit het account te verwijderen
7. Kies voor ‘Het account sluiten en alle bijbehorende services en gegevens verwijderen’.

Gefeliciteerd, u hebt nu uw Gmail account verwijderd en kunt hier niet meer op inloggen. Natuurlijk kunt u altijd weer een nieuw Gmail account aanmaken om wederom gebruik te kunnen maken van de e-maildienst.