Gmail aanmelden

Direct een Gmail account aanmaken

Direct Inloggen bij Gmail

Je aanmelden bij Gmail heb je in twee stappen gedaan als je een Gmail account hebt. Je hoeft alleen maar naar de website van Gmail te gaan en je gebruikersgegevens in te voeren. Dit zijn je e-mail adres en je wachtwoord. Na het invoeren kan je direct gebruik maken van je inbox en e-mails sturen en ontvangen. Wil je je aanmelden op Gmail maar heb je nog geen account? Dan moet je op Gmail een account aanmaken om je te kunnen aanmelden. Ook dit is in een paar stappen gebeurd. Voor een uitgebreid stappenplan hoe je je voor de eerste keer moet aanmelden voor een Gmail account klik je hier voor een uitgebreide beschrijving.

Gmail aangemeld blijven

Bij het aanmelden bij Gmail heb je nog een speciale optie om aangemeld te blijven. Tijdens het aanmelden kan je deze optie aanvinken. Je hoeft dan de volgende keer tijdens het aanmelden op Gmail niet steeds opnieuw in te loggen. Dit bespaart veel tijd en je hoeft je wachtwoord niet constant te onthouden tijdens het aanmelden op Gmail. Deze optie is vooral handig op je persoonlijke computer die niet door anderen wordt gebruikt. Bij een openbare computer moet je deze optie niet aanvinken omdat anderen dan zonder moeite zich kunnen aanmelden op jouw Gmail. Een vreemde heeft dan direct toegang tot je inbox met een enkele klik. Alle belangrijke gegevens die in je inbox staan zijn dan toegankelijk voor een vreemde. Let dus goed op of je het vakje hebt aangevinkt of niet.

Gmail wachtwoord vergeten

Voor het aanmelden bij Gmail heb je naast je e-mail adres ook een wachtwoord nodig. Omdat er tegenwoordig overal wachtwoorden voor nodig zijn kan het voorkomen dat je je wachtwoord vergeet. Dit is gelukkig heel eenvoudig op te lossen. Klik tijdens het aanmelden op Gmail op wachtwoord vergeten. Klik dan op ik weet het niet. Je ontvangt nu op je telefoon of een ander e-mail adres een nieuw wachtwoord. Voer het nieuwe wachtwoord in tijdens het aanmelden en je kan weer zonder problemen gebruik maken van je inbox. Gebeurt het je regelmatig dat je tijdens het aanmelden op Gmail je wachtwoord vergeet? Schrijf het dan ergens op of verzin een handig ezelsbruggetje zodat je het niet meer vergeet. Laat je briefje met wachtwoorden niet slingeren maar berg het goed op. Je wil niet dat het voor anderen heel eenvoudig wordt om zich met jouw gegevens aan te melden op je Gmail account.