Hoe kun je je op je iPad aanmelden bij Hotmail?

Als je een iPad hebt is het handig om te weten hoe je je kunt aanmelden op Hotmail. Het is immers handig om je mail te kunnen lezen en het is natuurlijk vervelend als je de installatie niet voor elkaar krijgt. Wij helpen je graag bij het aanmelden van Hotmail op je iPad.

Over Hotmail

Outlook.com is een gratis en eenvoudig te gebruiken e-mailservice van Microsoft, die bij veel mensen nog bekend is als Hotmail of Windows Live Mail. Hotmail is in 2013 veranderd in Outlook om beter bij Windows 8 aan te sluiten. Als je een Hotmail- of Live-adres hebt, kun je je natuurlijk met dit adres op je iPad aanmelden bij Hotmail. De mail app die standaard is geïnstalleerd op je iPad is hiervoor erg handig. Binnen deze app kun je meer dan één mail-account gebruiken, de lay-out en de interface zijn overzichtelijk en de mail app is geheel geïntegreerd met de rest van de software op je tablet. Om al je e-mails te ontvangen en te beantwoorden met je eigen e-mailadres, moet je wel eerst Hotmail op je iPad ingesteld hebben. Dit doe je heel eenvoudig door slechts enkele stappen te volgen. Daarna verloopt het aanmelden automatisch.

Stappenplan Hotmail op iPad

Ga op je iPad eerst naar het icoon ‘Instellingen’. Maak uit de lijst met instellingen die je nu te zien krijgt, de keuze voor ‘E-mail, contacten, agenda’s’. Als je deze optie hebt geselecteerd, tik je aan de rechterkant op ‘Accounts’. Daar kun je de keuze maken tussen verschillende e-mailaccounts. Kies voor de optie ‘Microsoft Hotmail’ als je je voortaan bij Hotmail wil aanmelden en dit account wil instellen op je iPad. Vul in de velden die op het scherm verschijnen je e-mailadres, het wachtwoord dat je daarvoor gebruikt en een beschrijving (bijvoorbeeld ‘Mijn Hotmail-account’) in. Ga ten slotte naar ‘Volgende’ om het instellen op je iPad af te ronden.

Klaar voor aanmelden

Als je de bovengenoemde stappen hebt doorlopen, heb je Hotmail ingesteld en is het mogelijk om je aan te melden op je iPad. Deze aanmelding verloopt automatisch. Je krijgt nu al je e-mails binnen op je tablet. Ook kun je eenvoudig e-mails beantwoorden en nieuwe e-mails versturen. Behalve het e-mailadres dat je nu hebt gebruikt, kun je nog een ander account of e-mailadres op je iPad instellen dat je naast je Hotmailadres kunt gebruiken.