Hotmail in Outlook

In 2013 is Hotmail in Outlook overgegaan. Dit betekent dat de e-mail dienst Hotmail qua naam niet meer bestaat. Maar je kan nog gewoon met je Hotmail gegevens in Outlook inloggen. En als je een nieuw e-mail adres aanmaakt kan je nog steeds kiezen voor een adres dat eindigt op Hotmail.nl of Hotmail.com in plaats van Outlook.com. Heb je een Hotmail adres en wil je het gebruiken in het Outlook programma op je computer? Dan moet je daar een aantal dingen voor doen.

Hotmail in Outlook gebruiken

Hotmail in Outlook gebruiken is heel erg handig. Als je meerdere accounts hebt kan je in Outlook alles in een overzichtelijke inbox gebruiken. Het is dan heel gemakkelijk om snel te wisselen tussen accounts. Erg praktisch als je bijvoorbeeld je zakelijke en je persoonlijke account in een programma wil hebben. Om je Hotmail in Outlook te zetten heb je de Microsoft Office Outlook Connector nodig. Hiermee koppel je Hotmail aan je Outlook.

Stappenplan Hotmail in Outlook gebruiken

1. Sluit Outlook af op je computer
2. Je kan nu het Microsoft Office Outlook Connector programma downloaden. Je vindt het programma hier.
3. Is het programma helemaal gedownload, dan ontvang je een melding of je het bestand wil openen of opslaan. Kies dan voor de optie openen.
4. Na het openen krijg je een melding of je de software van Microsoft Office Outlook Connector wil uitvoeren. Kies voor de optie uitvoeren.
5. Installeer het programma nu op je computer.
6. Als het programma is geïnstalleerd moet je Outlook opnieuw openen. Tijdens het openen krijg je de vraag of je Microsoft Office Outlook Connector wil configureren. Voer de accountgegevens van je Hotmail hierbij in. Dit zijn je e-mail adres, wachtwoord en naam. Klik vervolgens op ok. Je kan nu Hotmail in Outlook gebruiken.

Hotmail in Outlook verwijderen

Heb je Hotmail in Outlook geïnstalleerd maar wil je om een bepaalde reden je account verwijderen uit Outlook? Volg voor het verwijderen van Hotmail in Outlook de onderstaande instructies.
• Kies in Outlook het tabblad Bestand en klik aan
• Kies nu bij accountgegevens voor de optie account instellingen
• Je kan nu kiezen welk e-mail account je wil verwijderen. Kies het account en klik op verwijderen.
• Als laatste stap moet je nog een keer bevestigen dat je echt je account wil verwijderen.
• Je Hotmail account is nu verwijderd uit je Outlook.