Gmail aanmaken

Wilt u gebruik gaan maken van Gmail? Als u nog geen Gmail account hebt maar er wel een wilt aanmaken dan is het handig om te weten waar u moet beginnen. We laten u met een handig stappenplan zien hoe u zelf een Gmail account kunt aanmaken. Opent u voor de zekerheid een nieuw venster zodat u het stappenplan ten alle tijden kunt raadplegen. Hieronder vindt u het stappenplan.

Gmail aanmaken in vijf stappen

1. U opent bovenstaande link naar de website van Gmail door op de link te klikken.
2. In het scherm wordt u gevraagd om uw persoonlijke gegevens in te vullen.
Bij het kiezen van een naam voor uw e-mail adres moet u met enkele dingen rekening houden. Als u kiest voor een grappige naam terwijl u het e-mail adres zakelijk wilt gaan gebruiken, dan maakt u geen professionele indruk. Veel mensen kiezen ervoor om hun Gmail account aan te maken met hun voor- en achternaam.
3. Bij het aanmaken van je Gmail account moet je als een van de laatste stappen een verificatie code invoeren. Dit doe je door de code over te typen die je ziet in de getoonde afbeelding. Mocht u de code fout overtypen of deze niet goed kunnen lezen, kunt u een nieuwe code kiezen. Verifiëren kan ook door middel van een sms bericht. U geeft uw telefoonnummer door en u ontvangt een bericht met daarin de code die u moet invoeren.
4. Om verder te gaan met de volgende stap, moet u eerst akkoord gaan met de gebruikersvoorwaarden.
5. U ziet nu rechtsboven in uw scherm een vierkantje bestaande uit kleine blokjes. U kunt nu op het Gmail icoon klikken, dit is het envelopje met de rode M. Nu komt u direct in uw inbox terecht en kunt u e-mails versturen en ontvangen.

Gmail wachtwoord kiezen

Als u een account wilt aanmaken met Gmail heeft u ook een heel sterk wachtwoord nodig. Dat lijkt misschien heel gemakkelijk, maar houdt u er rekening mee dat hackers een relatief eenvoudig wachtwoord makkelijk kunnen raden. De naam van uw huisdier of kinderen is een logische keuze, en zal als eerst worden uitgeprobeerd door hackers. Daarom kunt u beter een wachtwoord aanmaken dat bestaat uit een combinatie van letters, cijfers en symbolen. Onthoudt uw wachtwoord of schrijf het ergens op. Let er wel op dat het wachtwoord niet makkelijk te vinden is door anderen.

Gmail wachtwoord wijzigen

Als u al een tijdje gebruikmaakt van Gmail kan het weleens voorkomen dat u het wachtwoord wilt wijzigen. Er zijn verschillende redenen om uw wachtwoord te wijzigen. Het kan zijn dat u het wachtwoord aan iemand heeft gegeven die u er achteraf niet mee kon vertrouwen. U kunt er ook uit voorzorg voor kiezen om uw wachtwoord regelmatig te wijzigen. Hoe u het wachtwoord van uw Gmail account kunt veranderen, leest u in het onderstaand stappenplan.
U wilt uw Gmail wachtwoord wijzigen:

 1. U gaat naar uw Gmail account en logt in met uw e-mailadres en wachtwoord.
 2. U gaat nu naar Account. Klik nu rechtsboven op uw foto en klik op de link
 3. Vervolgens gaat u naar Beveiliging. Deze link vindt u links in het submenu.
 4. Het Wachtwoord wijzigen: U Klik naast ‘Wachtwoord’ op de link Wachtwoord wijzigen.
 5. Uw wachtwoord wijzigen: Er wordt u gevraagd het huidige wachtwoord in te voeren, gevolgd door tweemaal het nieuwe wachtwoord. Als u nu klikt op de button ‘Wachtwoord wijzigen’ is de wijziging definitief.

Gmail wachtwoord vergeten

Het kan gebeuren dat u het wachtwoord van uw Gmail account bent vergeten. Misschien heeft u het account al een tijdje niet gebruikt, en heeft u een idee meer wat u als wachtwoord had gekozen. U kunt gelukkig een nieuw wachtwoord instellen voor uw Gmail account. In onderstaand stappenplan leest u hoe u te werk gaat.

 1. U gaat naar Gmail en u klikt op Ik ben mijn wachtwoord vergeten.
 2. Vervolgens vinkt u de optie aan: Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Daarna klikt u op Volgende
 3. U vult het e-mailadres in waarvan u het wachtwoord bent vergeten
 4. Google vraagt u in de volgende stap wat het laatst gebruikte wachtwoord van het Gmail-account is wat u zich kunt herinneren. Dit veld laat u leeg laten en u klikt op de grijze knop met ‘Ik weet het niet’.
 5. Nu krijgt u één of meer mogelijkheden aangeboden om een beveiligingscode te ontvangen. Dit kan een ander e-mailadres of telefoonnummer zijn dat u hebt opgegeven. Met de beveiligingscode kunt u het wachtwoord opnieuw instellen.
 6. U ontvangt nu per SMS/telefoon of e-mail een verificatiecode om uw nieuwe wachtwoord te bevestigen. U kunt nu inloggen met uw nieuwe wachtwoord.

Gmail contactpersonen lijst toevoegen

Als u regelmatig mailcontact hebt met dezelfde personen of instanties, dan is het handig om deze mail adressen toe te voegen aan uw contactpersonen. Zo ziet u direct van wie de inkomende mail afkomstig is. Ook kunt u zelf uw contactpersonen lijst gebruiken om een groepsmail naar uw vrienden of familie te versturen. Hoe u contactpersonen kunt toevoegen, leest u in onderstaand stappenplan

 1. U opent uw Gmail account.
 2. Daarna klikt u linksboven op het pictogram Google-apps en selecteert u Personen.
 3. Vervolgens klikt u naast nieuw op het naar beneden wijzende pijltje en daarna op lijst met contactpersonen.
 4. Om te beginnen met uw contactpersonen lijst moet u onder Lijstnaam een naam voor uw contactlijst invoeren. Daarna kunt u uw gewenste contactpersonen toevoegen. Nadat u alle contactpersonen hebt toegevoegd klikt u op opslaan om de lijst te bewaren.

Om te beginnen met uw contactpersonen lijst moet u onder Lijstnaam een naam voor uw contactlijst invoeren. Daarna kunt u uw gewenste contactpersonen toevoegen. Nadat u alle contactpersonen hebt toegevoegd klikt u op opslaan om de lijst te bewaren.

Om te beginnen met uw contactpersonen lijst moet u onder Lijstnaam een naam voor uw contactlijst invoeren. Daarna kunt u uw gewenste contactpersonen toevoegen. Nadat u alle contactpersonen hebt toegevoegd klikt u op opslaan om de lijst te bewaren.

Gmail mail zoeken

Het kan heel vervelend zijn als u naar een mail zoekt die u een tijdje gelden hebt ontvangen of zelf hebt verstuurd. Uw verzonden en verwijderde mails zijn in veel gevallen nog terug te vinden. Als u weet hoe u uw mailprogramma te doorzoeken dan kunt u de verloren mails terug vinden.

Het kan voorkomen dat u een mail hebt verwijderd die u later toch nog nodig heeft. Het feit dat u op Delete heeft geklikt wil nog niet zeggen dat de mail voorgoed weg is. Als het gaat om mails die met een klik op Verwijderen of een druk op Delete zijn weggegooid, dan zijn ze vaak nog terug te vinden. In uw mailprogramma zit een prullenbak waar e-mails die u heeft verwijderd in terechtkomen: de map Verwijderde Items. Deze map wordt niet automatisch leeggemaakt. Dus mocht het onverhoopt zo zijn dat u een mail hebt verwijderd die u eigenlijk nog wilt bewaren, dan heeft u kans dat deze zich nog terug te vinden is in de map Verzonden items.

We zetten de stappen nog even op een rij:

 1. U gaat naar uw Gmail account.
 2. Dan klikt in het menu op prullenbak.
 3. Als u de verwijderde mail wilt terugzetten naar het Postvak in, dan scrolt u met de cursor over het bericht en vink het hokje aan.
 4. Vervolgens klikt u op
 5. De verwijderde mail wordt automatisch teruggezet in uw postvak op de plaats waar hij stond.

Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken als u per ongeluk een e-mail hebt verwijderd. Met een paar eenvoudige stappen kunt de verloren berichten weer terugvinden.

Verwijderen Gmail account

Het kan zijn dat u naar verloop van tijd uw Gmailaccount wilt verwijderen. Misschien omdat u verder gaat met een nieuw account of omdat u overstapt naar een andere service. Het e-mailadres dat u heeft aangemaakt met de mailservice van Google, kunt u ook weer verwijderen. Onderstaande domeinen die u heeft aangemaakt met Microsoft kunnen ook weer verwijderd worden.
Dit proces zullen wij in het stappenplan uitgebreid  beschrijven.

Stappenplan om uw Google account te verwijderen

U heeft besloten uw Gmail account te verwijderen. Met onderstaand stappenplan helpen wij u graag op weg.

 1. U moet allereerst zijn ingelogd op de service om uw e-mailadres te kunnen verwijderen. U kunt inloggen zoals u gewend bent als u uw e-mail wilt bekijken. U hoeft nu nog niets extra’s te doen. Om in te loggen gaat u dus naar Google.com.
 2. U klikt op Instellingen boven aan een Gmail pagina.
 3. Klik nu in het menu instellingen op
 4. Vervolgens klikt u op Accountinstellingen voor Google.
 5. Ga naar Mijn producten en klik op de link
 6. Als laatste klikt u op Gmail-service verwijderen en vul de vereiste velden in om uw account te verwijderen.

Gmail app downloaden

Bent u een enthousiast gebruiker van een mobiele telefoon of iPad? Dan bent u vast bekend met de vele handige apps die er op de markt zijn. De meeste gratis apps kunt u gemakkelijk downloaden in de App store/ Google Play. Hoe gemakkelijk zou het voor u zijn om ook een Gmail app te hebben op uw mobiele telefoon? U kunt altijd en overal uw mail bekijken en uiteraard een e-mail versturen, zo hoeft u niets meer te missen als op pad bent.

Google heeft de Gmail app die u gratis kunt downloaden op Google Play.

De Gmail-app biedt u de volgende voordelen het volgende:

 • Een overzichtelijke inbox, omdat berichten van uw contactpersonen als eerste worden getoond. Uw social media berichten en reclame worden in aparte mappen bewaard.
 • Minder spam: Gmail blokkeert spam al voordat die je mailbox bereikt, zodat uw account veilig en overzichtelijk blijft.
  • 15 GB gratis opslagruimte.
  •U kunt naast uw Gmail account ook inloggen met bijvoorbeeld Outlook of Yahoo.

Het versturen van een mailtje via de Gmail app,  gaat op dezelfde manier zoals u misschien van een andere mailclient gewend bent. Via de app is het ook mogelijk om bijlagen te versturen vanuit het geheugen van uw telefoon. De app laat ook pushberichten toe, dit zijn berichten die u op hoogte stellen van nieuw binnengekomen e-mails. U bent vrij om zelf in te stellen hoe vaak uw telefoon moet synchroniseren, op deze manier heeft u zelf invloed en kunt op de batterijduur besparen.

Zoals u heeft kunnen lezen biedt de Gmail app u veel voordelen en vrijheid. De app is eenvoudig in het gebruik en heeft voor het grootste deel dezelfde opties als uw Gmail account op uw computer. Als u veel gebruik maakt van bijvoorbeeld een tablet, dan is de Gmail app echt een uitkomst.  Mooie bijkomstigheid is dat de app gratis te downloaden is via Google Play  U kiest de Gmail app en klikt op installeren.  Het proces is heel gebruiksvriendelijk. Afhankelijk van de snelheid van uw verbinding, ziet u een balkje dat aangeeft hoever de installatie is. Daarna klikt u simpelweg op weergeven en de app is klaar voor gebruik