Outlook inloggen

Direct Inloggen bij Outlook Mail

 

Inloggen op Outlook is niet erg moeilijk. Het belangrijkste dat je nodig hebt, is een Hotmail of Outlook account om in te kunnen loggen. Want vergis je niet, Outlook heeft alle diensten van Hotmail overgenomen. Met een Hotmail account kan je gelukkig nog wel inloggen bij Outlook, ondanks de naamverandering. Om je zo goed mogelijk te helpen bij het inloggen op je Outlook account hebben we een kort stappenplan aangemaakt:

  1. Ga naar de website van Outlook. Op de Outlook website opent direct een venster waarin wordt gevraagd om je e-mail adres en wachtwoord. Vul deze gegevens in en klik op aanmelden.
  2. Je kan ook gelijk het hokje met aangemeld aanvinken. Dan hoef je de volgende keer tijdens het inloggen bij Outlook niet opnieuw je  gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen.
  3. Als je bent aangemeld heb je als het ware ingelogd op je Outlook account. Je komt nu terecht in de inbox van account en kan je direct e-mails ontvangen en versturen.

Inloggen Outlook

Inloggen bij Outlook is in principe heel eenvoudig. Toch kan het om verschillende redenen niet lukken. Kan je tijdens het inloggen bij Outlook niet in je inbox komen? Controleer dan of je wel een werkende internetverbinding werkt. Zonder internet kan je niet inloggen bij Outlook. Heb je een werkende internetverbinding maar lukt het inloggen bij Outlook nog steeds niet? Kijk dan of je je gebruikersnaam en wachtwoord wel goed hebt ingetypt. Misschien dat je een fout hebt gemaakt en het inloggen daarom niet lukt bij Outlook. Als je al deze opties hebt geprobeerd en het inloggen bij Outlook lukt nog steeds niet. Dan is je Outlook account misschien wel gehackt en heeft iemand anders toegang gekregen tot je mailbox. Neem in dat geval contact op met Outlook. Zij zullen gaan bekijken of je account inderdaad gehackt is.

Nieuw wachtwoord Outlook

Het hebben van een goed wachtwoord voor je Outlook account bij het inloggen is heel belangrijk. Het kan gebeuren dat je je wachtwoord van Outlook bij het inloggen vergeet. De oplossing is erg eenvoudig. Tijdens het inloggen bij Outlook klik je op de link waarbij staat ‘Wachtwoord Vergeten? ‘. Outlook stuurt je dan een nieuw wachtwoord op een ander e-mailadres dat je tijdens het aanmelden hebt opgegeven of je ontvangt op je telefoon een smsje met daarin het nieuwe wachtwoord. Het nieuwe wachtwoord kan je dan direct invoeren als je opnieuw gaat inloggen bij Outlook. Je krijgt dan weer direct toegang tot je Outlook account.

Outlook Sign in

Bij het inloggen op Outlook kan het wel eens gebeuren dat in het balkje waar je je gegevens moet invullen staat: sign In. Dit is Engels voor inloggen. Schrik hier niet van want je moet gewoon hetzelfde doen als altijd bij het inloggen op Outlook. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom er sign in staat bij het inloggen op Outlook. Misschien dat je in het buitenland probeert in te loggen op je Outlook, dan verandert de taal naar Engels omdat je niet in Nederland bent. Ook kan er sign in staan bij het inloggen op Outlook als je (per ongeluk) de instellingen op je computer hebt veranderd en hij nu op Engels in plaats van Nederlands staat. Of misschien wil je inloggen op Outlook op de computer van iemand anders die hem op Engels heeft staan. Ook dan kan je gewoon het sign in negeren en met je eigen gegevens inloggen op Outlook.

Inloggen Outlook smartphone en tablet

Bij het inloggen op Outlook gebruik je vaak een computer of laptop. Omdat bijna iedereen nu een smartphone of tablet heeft, en soms zelfs allebei is het handig als je ook op deze apparaten snel kan inloggen op je Outlook. Dit kan heel gemakkelijk via de browser van je smartphone of via een app. In principe hebben alle smartphones een eigen e-mail app die gekoppeld kan worden aan Outlook. Via een e-mail app kan je eenvoudig inloggen op Outlook. Ook op tablets zit vaak een standaard e-mail app waaraan je Outlook account te koppelen is. Lukt het niet om via de mail app in te loggen op Outlook? Dan kan je via de Playstore of App store de Outlook app downloaden op je smartphone of tablet. Na het downloaden hoef je maar één keer in te loggen bij Outlook om je mail account te kunnen gebruiken.

Spam en hackers Outlook account

Als je gaat inloggen op je Outlook account dan kan het zijn dat je last hebt van spam. Dit is ongewenste mail waar je niet om hebt gevraagd, denk aan reclame of e-mails waarin om je gegevens wordt gevraagd. Vooral die laatste is erg gevaarlijk, geef dan ook nooit je inlog gegevens van Outlook aan een onbekende afzender. Hackers kunnen met jouw Outlook inlog gegevens in je mail komen en alles lezen en zo gevoelige informatie verkrijgen. Heb je tijdens het inloggen op je Outlook account het idee dat je bent gehackt? Neem dan contact op met Outlook door te bellen of een mail te versturen nadat je bijvoorbeeld hebt ingelogd op je Outlook werkmail. Outlook zal er dan voor zorgen dat de eventuele problemen zo snel mogelijk worden opgelost.

Outlook werk account toevoegen

Inloggen op je Outlook kan overal, thuis maar ook op je werk. Sterker nog, veel bedrijven werken met een Outlook account voor het versturen en beheren van hun mail. De kans is daarom groot dat je op je werk een aparte Outlook account hebt. Tijdens het inloggen op Outlook voor je privémail wordt er niet automatisch verbinding gemaakt met je werkmail. Dit is echter wel een optie en het is niet ingewikkeld om dat zelf in te stellen. Wanneer je thuis inlogt op je Outlook account, dan kan je bij instellingen kiezen voor het toevoegen van een extra account. Je kan hierbij je werkmail toevoegen door eenmaal in te loggen met je werk Outlook gegevens. Daarna heb je altijd inzicht in je beide mailboxen van Outlook zonder dat je steeds hoeft in-, en uit te loggen.