Hotmail gehackt

Als het je niet lukt om in te loggen op je account kan het zijn dat je Hotmail gehackt is. Hacken betekent dat mensen misbruik willen maken van je account. Dit kan leiden tot spam mail dat uit jouw naam wordt verzonden naar je contacten of dat gevoelige gegevens die bewaard zitten in je e-mail account openbaar worden.

Hotmail gehackt, wat nu?

Heb je het vermoeden dat je Hotmail gehackt is? Ga dan naar de website van Hotmail en klik op Heb je geen toegang tot het account? Volg de instructies. Krijg je nog steeds geen toegang tot je account? Dan kan je kiezen voor de optie Microsoft account herstellen. Hotmail zal binnen een paar dagen contact met je opnemen over je Hotmail account.

Hotmail gehackt

Het kan ook zijn dat je wel toegang hebt tot je account maar dat er toch spam berichten vanuit je e-mail worden verstuurd. Wijzig dan je oude wachtwoord in een nieuw sterk wachtwoord met veel cijfers en symbolen. Dit kan er voor zorgen dat je Hotmail niet meer gehackt wordt.

Hotmail gehackt tips

Is je Hotmail gehackt en wil je er alles aan doen om een volgende keer te voorkomen? Lees dan onze tips:

• Wanneer je je Hotmail gebruikt op een openbare computer, zorg er dan voor dat je altijd uitgelogd op je Hotmail. Als je nog ingelogd staat en iemand anders na jou maakt gebruik van de computer dan heeft hij of zij toegang tot je account en kan daar misbruik van maken
• Check bij een openbare computer ook of de optie Aangemeld blijven aan staat. Als deze optie aan staat, schakel hem dan direct uit. Staat deze optie aan en ben je ingelogd? Dan worden je inloggegevens bewaard en kan de persoon na jou met een enkele klik op de muis inloggen op je Hotmail account.
• Ontvang je e-mails waarin wordt gevraagd om je e-mail adres en je wachtwoord? Negeer dit, want de kans is groot dat de e-mail afkomstig is van hackers die toegang willen verkrijgen tot je Hotmail account.
• Zorg er voor dat je een goed anti-virus programma op je computer staat. Deze programma’s zorgen er voor dat je beter beschermd wordt tegen hackers en geven waarschuwingen af als je gevaarlijk websites bezoekt.
• Wanneer je computer aangeeft dat er updates zijn, installeer die dan direct. Als de software van je computer verouderd is kunnen hackers makkelijker toegang krijgen tot je account.