Gmail of Hotmail, welke e-mail past het best bij jou?

Tegenwoordig kun je makkelijk en gratis online een e-mail aanmaken. De bekendste providers hierbij zijn natuurlijk Gmail en Outlook. Tussen deze twee zitten een aantal belangrijke verschillen. Voordat je de keuze maakt, is het handig om de voor- en nadelen van beide te weten. Deze zullen wij bespreken in dit artikel.

Outlook

Onder deze provider vallen ook de webmaildiensten Hotmail.com, Live.nl en Live.com. Het design van Outlook is erg straks en duidelijk. Je kunt er gemakkelijk mee overweg. Enkele voorbeelden van Outlook zijn een opslaglimiet van 15 GB en het direct kunnen openen en bewerken van Microsoft Office bestanden, zoals Excel, Word en PowerPoint. Zeker voor een werkomgeving is een Outlook-account dus erg handig. Als je gaat voor een betaald account, kun je Office er zelfs bij nemen. Foto’s, video’s en overige documenten worden snel ingeladen bij Outlook. De provider heeft een goede beveiliging, zeker als je gebruikmaakt van de 2-stapsverificatie via een app of je telefoon.

Het nadeel van Outlook is bijvoorbeeld dat je één keer peer jaar moet inloggen, anders is je account ‘inactief’ en moet je contact opnemen om deze te herstellen. Dit kan alleen binnen de eerste 5 jaar. Ook heb je bij Outlook soms last van persoonsgerichte reclame en e-mails kun je alleen automatisch door laten sturen naar één e-mail.

Gmail

Het beste van Gmail zijn de goed werkende zoekfuncties (het is natuurlijk van Google) en de snelheid waarmee het werkt. Met Gmail kun je erg snel en effectief werken. Het design en de functies zijn erg gestroomlijnd. Alles ziet er strak uit en je kunt alle opties makkelijk vinden. Alles kun je aanpassen naar je eigen wensen. Bij Gmail heb je ook een maximale opslag van 15 GB. Je kunt echter wel e-mails automatisch door laten sturen naar meerdere adressen. Ook verloopt je account niet na een jaar, dus je kunt gerust lange tijd niet inloggen. De beveiliging is bij Gmail ook erg goed en maakt ook gebruik van 2-stapsverificatie.

Enkele nadelen van Gmail zijn de soms drukke layout (als je deze niet aanpast naar wens) en de persoonsgerichte reclame. Ook is het iets lastiger om Office bestanden te bewerken en op te slaan. Verder is Gmail erg makkelijk en goed te gebruiken.