Welke gratis e-mail provider werkt het best?

Op internet kun je gemakkelijk gratis een e-mailadres aanmaken. Dit kan op de computer of via je telefoon. Er zijn steeds meer e-mail providers om uit te kiezen, met allemaal hun eigen voor- en nadelen. Welke de beste keuze is voor jou kan dus verschillen. Hieronder geven we een overzicht met de bekendste providers en wat er wel en niet goed aan is.

Microsoft Outlook

Outlook is al jaren een van de meest bekende e-mailproviders. Hieronder vallen ook Hotmail en Live. Met het strakke design is Outlook erg makkelijk te leren gebruiken. De opslagcapaciteit van Outlook is 15 GB. Omdat het onderdeel is van Microsoft, kun je Office bestanden direct openen, bewerken en versturen. Zeker voor werken op de computer is Outlook dus erg handig om te gebruiken. Je kunt zelfs gaan voor een betaalde combi met Outlook en Office, als je liever een betaalde versie hebt. De beveiliging van Outlook is erg goed, met de welbekende 2-stapsverificatie via je telefoonnummer of een authenticator app. De enige nadelen van Outlook zijn dat je minimaal één keer per jaar moet inloggen om je account te behouden en dat je soms last hebt van spam en reclame.

Gmail van Google

De kracht van Gmail is het simplistische design, waardoor het erg makkelijk te gebruiken is. E-mails worden netjes gesorteerd in eigen mappen, ook de persoonsgerichte reclame en andere spam. Net als bij Outlook heb je een maximale opslag van 15 GB. Je account verloopt niet na zoveel tijd en de beveiliging is ook top. Je kunt bij Gmail alles zo aanpassen hoe jij het wil. Van instellingen tot design. Hierdoor kun je alles zo makkelijk en fijn maken als je zelf wil. Ideaal dus als je vaak gebruikmaakt van je e-mail. Zo bespaar je uiteindelijk veel moeite en tijd.

Yahoo!

Erg overzichtelijk en minimalistisch in design. Yahoo heeft handige functies bij de e-mail, zoals uitgebreide contacten, kalenders en chatfuncties. Ook is er een goede integratie met Dropbox en Flickr. Het meest opvallende voordeel van Yahoo is de opslagcapaciteit. Deze is wel 1 TB, wat natuurlijk enorm veel is. Ook kun je makkelijk alle foto’s en andere documenten uit je e-mail apart houden en opslaan. Advertenties kun je alleen tegen betaling blokkeren en je moet ook minstens één keer per jaar inloggen.