Hoe kan ik een emailadres maken met mijn eigen domeinnaam?

De meeste mensen hebben tegenwoordig een e-mailadres, maar niet iedereen heeft daar een eigen domeinnaam bij. Veel van die mensen hebben een e-mail adres bij hun internetprovider omdat dit bij een internetpakket vaak standaard erbij zit.


Het nadeel van een e-mailadres bij een internetprovider is dat de extensie altijd eindigt met de naam van de provider en niet met je domeinnaam. Zoals @kpn of @xs4all. Veel mensen kiezen dan ook voor een andere e-mail provider als  Gmail of Hotmail. Dan oogt je e-mail adres al wat algemener. Je kan echter ook je e-mail adres koppelen aan je eigen domeinnaam als je die hebt. Dit is erg handig en staat erg professioneel als je bijvoorbeeld een eigen bedrijf hebt. Een e-mail adres koppelen aan je eigen domeinnaam is niet er moeilijk. Om je daarbij te helpen hebben we een stappenplan gemaakt en de voordelen van een e-mail adres met eigen domeinnaam voor je op een rijtje gezet.

Stappenplan emailadres met eigen domeinnaam aanmaken
Wil je graag een e-mail adres bij je eigen domeinnaam hebben dan moet je eerst een domeinnaam hebben geregistreerd. Dit kan bij verschillende webhosting bedrijven. Vaak betaal je maar een klein bedrag voor de aankoop van een domeinnaam. Het kopen van een domeinnaam doe je vaak in een pakketvorm waar vaak een website bijzit en een of meerdere e-mail adressen. Stel je domeinnaam is domeinnaam.nl, dan zit er in je pakket vaak al een e-mail adres dat eindigt op @domeinnaam.nl. Je bent dan in principe klaar en kan je direct gebruik maken van je e-mail account die hoort bij je eigen domeinnaam. Let op dat je ieder jaar opnieuw een bedrag moet betalen voor het behoud van je domeinnaam en daarmee ook voor het e-mail adres dat bij je domeinnaam hoort. Houd er ook rekening mee dat e-mail accounts van webhosting bedrijven vaak niet dezelfde grote opslagruimte hebben als e-mail diensten als Gmail en Hotmail.

Voordelen emailadres bij eigen domeinnaam
Een eigen emailadres bij je eigen domeinnaam komt met een aantal voordelen. Ten eerste oogt het professioneel als alleen je eigen domeinnaam in een e-mailadres staat vermeld. Daarnaast ben je eenvoudig te vinden als mensen naar je op zoek zijn via een zoekmachine. Ook zal je e-mailadres voor mensen en klanten gemakkelijker te onthouden zijn omdat het gekoppeld is aan je domeinnaam. Een e-mail adres dat gekoppeld is aan je domeinnaam is daarom aan te raden voor mensen met een eigen bedrijf.