Hoe stel ik een handtekening in bij Outlook?

Een handtekening zetten kan tegenwoordig ook digitaal. Bij je e-mails staat dan ter afscheid niet alleen je naam maar ook contactgegevens, een bijzondere groet of een logo van je bedrijf.


Een automatische handtekening instellen bij al je uitgaande e-mails kan erg handig zijn. Het oogt professioneel als je een e-mail adres zakelijk gebruikt en je kan er veel informatie in kwijt. Zo kan je naast je standaard contactgegevens ook je social media gegevens er in kwijt. Het is voor de ontvanger dan heel eenvoudig om even snel je website, Twitter of Facebook account te bekijken.

Hoe je e-mail  handtekening er uit ziet kan je helemaal zelf bepalen. Wil je graag weten hoe je een eigen e-mail handtekening maakt bij alle verschillende software van Outlook? Lees dan hier ons stappenplan

Handtekening instellen bij Outlook 2010 en 2013 

 • Open uw Outlook account op uw computer. Dit kan zowel Outlook 2010 als 2013 zijn.
 • Klik op Nieuwe e-mail bij het tabblad Start.
 • Klik op het tabblad Bericht in de groep Toevoegen voor de optie Handtekeningen.
 • Bij de optie Selecteer de handtekening klik je Nieuw en typ je in het venster Nieuwe handtekening een naam voor de handtekening. Je kunt helemaal zelf kiezen hoe de handtekening eruit komt te zien en zelfs afbeeldingen toevoegen.
 • Klik vervolgens op Save. De e-mail handtekening in Outlook is nu klaar en nu bij een e-mail worden toegevoegd.

Stappenplan automatisch e-mail handtekening toevoegen in Outlook
Als je eenmaal een e-mail handtekening hebt kan je er voor kiezen om bij elke e-mail die je verstuurt in Outlook, te bepalen of je er een handtekening bij wil toevoegen. Wil je echter regelmatig of misschien wel altijd je e-mail handtekening toevoegen in Outlook? Dan is het aan te raden om bij je Outlook e-mail instellingen in te voeren dat je e-mail handtekening bij iedere e-mail moet worden toegevoegd. In het onderstaande stappenplan leggen we uit hoe je dat kunt doen in Outlook 2010 en 2013.

 • Klik in de lijst E-mailaccount een e-mailaccount dat je graag aan de handtekening wilt koppelen.
 • Klik in de lijst Nieuwe berichten op de handtekening die je automatisch aan alle nieuwe e-mailberichten wilt toevoegen. Als je liever niet wilt dat alle e-mailberichten automatisch van een handtekening worden voorzien, moet je de standaardoptie accepteren.

Handtekening instellen bij Outlook web app
Veel mensen maken een e-mail handtekening aan bij Outlook achter hun computer of laptop. Gebruik je echter ook de Outlook app op je smartphone of tablet dan zal je nogmaals je handtekening moeten instellen. Outlook doet dit helaas niet automatisch voor al je Outlook software. Dit gaat in principe op dezelfde wijze als bij Outlook op je computer of laptop. Dan is er ook nog een verschil tussen de ‘gewone’ Outlook die de meeste mensen gebruiken en de Outlook web app. Het verschil zit hem in de toegankelijkheid. De Outlook web app kan je via iedere computer gebruiken maar de gewone outlook is een apart programma op je computer. Maak je gebruik van de Outlook web app? Dan moet je ook daar apart je e-mail handtekening instellen. Om je daarbij te helpen hebben we een kort stappenplan voor je gemaakt.

 • Ga naar de Outlook web app
 • Klik op Instellingen en daarna op Opties
 • Klik nu op Instellingen E-mail
 • Je kan nu in het tekstvak bij E-mail handtekening typen hoe je handtekening eruit komt te zien.
 • Klik daarna op Save. Je handtekening is nu gereed en kan bij je e-mails worden toegevoegd.

Wil je graag dat bij iedere e-mail je handtekening wordt toegevoegd? Klik dan op de optie Mijn handtekening automatisch toevoegen aan uitgaande berichten. Je hoeft dan nooit meer handmatig je handtekening toe te voegen.