Hotmail instellen op jouw device

Hotmail instellen op een computer gaat zeer eenvoudig en gaat aan de hand van een Microsoft account. Voorheen was het Microsoft account bekend onder de noemer van Windows Live ID. Het account van Microsoft stelt iedereen in de gelegenheid Hotmail in te stellen op de computer, maar ook om gebruik te maken van andere services, zoals onder meer van SkyDrive, Outlook.com en Windows Phone. Hotmail instellen op de computer kan nadat er een Microsoft account is aangemaakt en dat kan door eenvoudig onderstaande stappen te volgen.

Account aanmaken

Hotmail account aanmaken
Ga voor Hotmail instellen op de computer als eerste naar de website van Hotmail.nl die als gratis e-mailservice gebruikt kan worden. Er wordt direct een scherm vertoond waar Outlook staat vermeld. Aan de onderzijde aan de rechterkant wordt de tekst vermeld ‘Geen Microsoft account? Registreer je nu. Klik voor Hotmail instellen op de computer op de tekst ‘Registreer je nu’. Er wordt vervolgens een scherm geopend waar er naar persoonlijke gegevens wordt gevraagd, zoals de voornaam, achternaam, geboortedatum en geslacht. Vervolgens wordt de keuze geboden om je aan te melden met de accountnaam en kan bij het vakje daarachter Hotmail.com of Hotmail.nl geselecteerd worden. Het gekozen e-mailadres wordt tevens het Microsoft account dat gebruikt kan worden om je aan te melden bij services en sites van Microsoft.

Wachtwoord en wachtwoord herstellen

De volgende stap voor Hotmail instellen op de computer is het kiezen van een wachtwoord, waarbij er minimaal acht tekens moeten worden ingevoerd. Let op, want de tekens zijn hoofdlettergevoelig. Het wachtwoord moet ter controle nog een keer worden ingevoerd. Het is mogelijk dat het wachtwoord een keer vergeten wordt en daarom wordt de vraag gesteld op welke manier het wachtwoord hersteld kan worden. Dat kan door een telefoonnummer op te geven, een alternatief e-mailadres op te geven of door een beveiligingsvraag te kiezen. Tot slot moet nog vermeld worden uit welk land je komt en moeten er een aantal tekens worden ingevoerd die zichtbaar zijn op het scherm. Er wordt nog een keuze geboden om e-mail te ontvangen met aanbiedingen, maar dat vakje kan naar wens leeg gelaten worden. Voor het definitief maken van Hotmail instellen op de computer dient er nog op ‘Ik ga akkoord’ te worden geklikt, waarmee aangegeven wordt akkoord te gaan met de voorwaarden van Microsoft.

Hotmail instellen op Ipad

Hotmail instellen op iPad is ideaal om ook mobiel altijd en overal de inkomende e-mails te ontvangen. Naast het ontvangen van e-mails via het Hotmail account is het uiteraard ook mogelijk om ontvangen e-mails te beantwoorden of zelf een nieuwe e-mail aan te maken en te verzenden. Er hoeven slechts een paar stappen te worden doorlopen voor het instellen van Hotmail op de iPad. Overigens wordt de mogelijkheid geboden om meerdere e-mailadressen op de iPad in te stellen, zodat ook berichten van andere e-mailadressen op de iPad kunnen worden ontvangen. Volg onderstaande simpele stappen voor het instellen van Hotmail op de iPad.

Installeer hotmail op ipad

Instellingen
Ga op de iPad naar het icoon Instellingen en open deze. Onder het kopje ‘Instellingen’ staat een lange rij met opties, waar je de optie ‘E-mail, contacten, agenda’s’ moet selecteren. Vervolgens zie je aan de rechterzijde de categorie Accounts. Daar selecteer je Microsoft Exchange, waarna er een invulvel voor een Hotmail account verschijnt. Hotmail instellen op de iPad gaat vervolgens door het gewenste Hotmail adres in te vullen en het bestaande wachtwoord in het veld eronder in te voeren. Het veld daaronder wordt automatisch gevuld nadat het e-mailadres en het wachtwoord is ingevoerd. Na het invullen van de gegevens klik je op ‘volgende’ en wordt de Hotmail ingesteld op je iPad.

Mail applicatie iPad

Hotmail instellen op de iPad kan met meerdere e-mailadressen, maar ook met een ander account, zoals Live.nl en Outlook.com. Het instellen van andere e-mailadressen verloopt ook weer via instellingen op de iPad. Na het instellen van meerdere e-mailadressen is de e-mail daarvan toegankelijk via de mail applicatie. Linksboven geeft het pijltje naast ‘Inkomend’ aan welk account er gebruik wordt. Door op dat pijltje te klikken wordt een overzicht getoond van de verschillende geïnstalleerde e-mailaccounts en kan daar één van geselecteerd worden om de e-mail te bekijken of te verzenden. Het is ook mogelijk om alle inkomende berichten van verschillende accounts op het scherm te krijgen door de optie ‘Alle inkomende te selecteren’.

Hotmail account aanmaken

Indien u nog geen hotmail account heeft, moet u deze eerst even maken. Dit kost een paar minuten van uw tijd. Klik hier om meer te lezen over hotmail account aanmaken

Hotmail instellen op Iphone

Hotmail instellen op de iPhone is heel simpel geworden vanaf het moment dat de versie iOS 5 is ingevoerd. Naast het instellen van Hotmail op de iPhone is het uiteraard ook mogelijk om andere e-mail accounts in te stellen, zoals Live.nl en Outlook.com. Het instellen van Hotmail op de iPhone kan direct gedaan worden door de onderstaande stappen op te volgen. Na het instellen van het account is het mogelijk om alle e-mails op het betreffende e-mailadres te ontvangen en te beantwoorden. Uiteraard behoort het dan ook tot de mogelijkheden om zelf een mail op te stellen en deze te versturen naar een van de contactpersonen in de lijst of door een nieuw e-mailadres in te voeren.

Installeer hotmail op iphone

Open ‘Instellingen’
Zet de iPhone aan en selecteer de optie ‘Instellingen’. Vervolgens zoek je in de lijst met instellingen naar ‘E-mail, contacten en agenda’. Selecteer deze optie en maak vervolgens de keuze voor ‘Voeg een account toe’. Aangezien het bedoeling is om Hotmail in te stellen op de iPhone selecteer je de optie Microsoft Exchange. Daarna wordt de mogelijkheid geboden om een bestaand Hotmail adres in te voeren en de daaraan gekoppelde wachtwoord in het veld eronder. Klik daarna op ‘Volgende’ en kies voor de optie ‘Bewaar’. Hotmail instellen op je iPhone is met het volgen van deze stappen gelukt en het is mogelijk om direct nog een account of ander e-mailadres van Hotmail in te voeren.

Hotmail klaar voor gebruik

Hotmail instellen op de iPhone is binnen een paar minuten gerealiseerd, waarna het e-mail account meteen klaar is voor gebruik. De inkomende mails zijn te zien in een handig overzicht en met een tikje op het scherm kan het volledige bericht worden gelezen. Het verzenden van nieuwe e-mailberichten en het beantwoorden van e-mail wijst zich vervolgens vanzelf op de iPhone.

Hotmail instellen op Android Tablet

Hotmail instellen op een Android tablet kan op een simpele manier gerealiseerd worden in slechts een paar minuten tijd. Bij Hotmail instellen op een Android tablet kunnen de hieronder beschreven stappen worden gevolgd, waarbij de procedure voor de tablets van verschillende merken gelijk is op een enkel detail na. Door de instructies voor het instellen van Hotmail stapsgewijs op te volgen kan er direct toegang worden verkregen tot de e-mailberichten op de tablet waarbij er van het Android besturingssysteem gebruik wordt gemaakt.

Hotmail account toevoegen Android tablet

Hotmail instellen op een Android tablet kan door naar de optie ‘Instellingen’ te gaan die standaard op de tablet staat vermeld. Daar is de optie ‘Persoonlijk’ te vinden waaronder Accounts & synchronisatie staat vermeld. Selecteer deze optie en klik vervolgens op ‘Account toevoegen’ met de optie e-mail. Op dat moment kan het bestaande Hotmail adres worden ingevoerd in combinatie met het wachtwoord dat voor het betreffende e-mailadres geldt. Vervolgens gaat het toestel zelf op zoek naar de juiste instellingen die gekoppeld zijn aan het Hotmail account en als dat proces gereed is, dan is het Hotmail account met e-mailadres toegevoegd aan de Android tablet.

Opties Hotmail instellen Android tablet

Hotmail instellen op een Android tablet is zo gebeurd, waarna er nog de mogelijkheid wordt geboden om een aantal opties te activeren. Verder wordt de optie geboden om contactenlijsten en de agenda functie te synchroniseren. Nadat de gewenste opties geactiveerd of gedeactiveerd zijn moet er op de optie ‘volgende’ geklikt worden. Aan de mailbox kan naar wens een naam worden toegekend. De inkomende e-mailberichten worden na het instellen van Hotmail voortaan op een overzichtelijke wijze op de Android tablet vertoond. Overigens bieden Android tablets ook de mogelijkheid om de Hotmail applicatie te downloaden. Als de Hotmail app is geïnstalleerd en geopend wordt, dan kunnen direct de inloggegevens worden ingevoerd van het Microsoft account.

Hotmail instellen op Android Smartphone

Hotmail instellen op een Android smartphone kan door van het menu gebruik te maken of door de speciale Hotmail applicatie te downloaden op de Android smartphone. Het downloaden van Windows Live Hotmail applicatie voor Android smartphones is zo gebeurt en ook het invoeren van de gevraagde gegevens neemt slechts enkele minuten tijd in beslag. Dat geldt overigens ook als voor de manier wordt gekozen, waarbij Hotmail instellen plaatsvindt via het menu Instellingen dat standaard aanwezig is op de Android smartphone.

Hotmail Android

Hotmail instellen op Android smartphone via applicatie
Hotmail instellen op een Android smartphone via de speciale applicatie Windows live biedt de mogelijkheid om e-mail te verzenden, te ontvangen en te beantwoorden. Ook kunnen er foto’s van de mobiele telefoon worden verzonden of andere bijlagen. Na het openen van de app wordt er gevraagd om een aantal gegevens in te vullen, zoals dat een mail vanaf een specifieke grootte niet binnengehaald moet worden. De contacten en agenda kunnen bovendien met de mobiele telefoon gesynchroniseerd worden. Na het invoeren van alle gevraagde gegevens of voorkeuren wordt de inbox getoond.

Hotmail instellen Android toestel via menu

Hotmail instellen op een Android smartphone is ook mogelijk door van het menu gebruik te maken en in het overzicht van applicaties e-mail te selecteren. Indien er nog geen accounts staan vermeld, dan kan Microsoft Hotmail geselecteerd worden. Het bestaande e-mailadres kan daarna worden ingevuld, waarna ook het wachtwoord ingevoerd dient te worden. Vervolgens zullen de e-mailinstellingen van het Microsfot Account automatisch worden opgehaald en is het Hotmail account vanaf dat moment ingesteld op het Android toestel. Het verzenden van e-mail wijst zich vanzelf en dat geldt eveneens voor het lezen van inkomende berichten en voor het beantwoorden van ontvangen e-mailberichten. Er kunnen overigens meerdere accounts worden ingesteld op de Android smartphone.