Outlook en Office pakketten van Microsoft

Wil je een nieuw, zakelijk e-mailadres aanmaken bij Microsoft? Dan zijn er verschillende pakketten en opties waar je uit kunt kiezen.  Zo kun je een maandelijks abonnement nemen, waardoor je jouw eigen mooie e-mailadres krijgt. Vaak is het ook mogelijk om hierbij meteen de producten van Office te krijgen. Dit is natuurlijk voor veel beroepen erg handig. Welke abonnementen heb je allemaal en waar moet je op letten?

Als je een abonnement koopt voor Outlook, is dit meestal voor één jaar. Je kunt dan een jaar lang gebruikmaken van de services en je krijgt je eigen e-mailadres, met de naam van jouw bedrijf erin. Wil je ook meteen een Outlook account voor thuis? Dan kun je ook kiezen voor een Home en Business pakket. Je hebt tegenwoordig zelfs pakketten voor de hele familie. Dit is natuurlijk erg handig als je kinderen hebt, zodat zij een e-mailadres en alle Office applicaties hebben voor school. Voor studenten heb je ook pakketten met extra functies.

Outlook en Office samen

Bij het uitkiezen van een pakket, moet je dus ook de keuze maken tussen alleen een e-mailadres, of hierbij ook het hele Office pakket. Veel mensen gebruiken een gratis of illegale versie van Outlook, maar dit is vaak niet heel handig. Tegenwoordig werken de Office apps nauw samen met de andere applicaties van Microsoft, zoals ook Outlook. Hierdoor kun je gemakkelijk bestanden openen, bewerken en doorsturen, ook in en via de e-mail. Als je geen officiële versie hebt van Office, kun je hier dus geen gebruik van maken. Een pakket van Microsoft hoeft ook helemaal niet zo duur te zijn. Meestal heb je voor ergens tussen de tien en twintig euro per maand al een eigen e-mailadres en alle Office producten.

Als je een eigen bedrijf hebt, is een eigen e-mailadres wel zo mooi. Dit ziet er een stuk professioneler uit dan een standaard @live of @outlook account. Dit kan helpen bij de groei en het imago van jouw bedrijf, ook als beginnende ondernemer of als ZZP’er. Op de site van Microsoft kun je gemakkelijk de verschillende pakketten vinden en vergelijken. Zo kun jij het beste pakket uitkiezen voor jou.